Rotsoordbrug als Stadslab

Stichting Rotsoordbrug is in 2017 door het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie gehonoreerd en ondersteund als Stadslab. Door die steun konden wij de poster laten ontwerpen die in 2017 door heel Rivierenwijk hing en de draagvlakmeting uitvoeren, plus het evenement Muzikale Oversteek organiseren op 8 oktober.

Wat is een Stadslab?
Een Stadslab is een broedplaats voor creatieve experimenten met het oogmerk tot vernieuwing van de stad te komen. Door middel van Open Oproepen heeft het Stimuleringsfonds tot nu toe 37 initiatieven in Nederland ondersteund door kennis, kunde en een financiƫle impuls. Het Fonds doet dit om kennisuitwisseling tussen de stadslabs te organiseren, samenwerkingen met professionele stakeholders te verbeteren en een goede aansluiting op lokale overheden te bewerkstelligen. Belangrijk, omdat na de economische crisis vernieuwende concepten noodzakelijk zijn. Deze kennisbundeling vindt plaats onder de naam ProeftuinNL en stimuleert de ontwikkeling van de Stadslabs tot effectieve, professionele broedplaatsen.

Begin oktober vond er een ProeftuinNL-bijeenkomst plaats in Het Ketelhuis op Rotsoord, waar wij als bewonersinitiatief aan deelnamen. Bijzonder leerzaam, en de conclusie laat zien dat er nog veel werk aan de winkel is: “Buiten roept de gemeente op tot participatie, terwijl binnen de interne systemen nog niet zijn ingericht op het faciliteren van kansrijke initiatieven uit de samenleving.”

Lees het hele verslag van de bijeenkomst op Rotsoord: Dilemma’s van het Stadmaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *