Pontje of brug?

Lang geleden, in 1931, voer er een pontje tussen Rivierenwijk en Rotsoord, om de mensen die bij de fabrieken werkten heen en weer te zetten. Uit de bespreking die we in oktober hadden met wethouder Paulus Jansen, over de voorwaarden voor bestuurlijk commitment voor onze brug, bleek dat hij groot fan is van voetpontjes. Hij is zelfs lid van de Stichting Vrienden van de Voetveren.

Hij adviseert ons om via deze vereniging de mogelijkheid van een trekpont als alternatief voor een wandelbrug serieus te onderzoeken, aangezien dit waarschijnlijk financieel beter haalbaar is.

Het stadsbestuur geeft volgens Jansen prioriteit aan andere gebieden in Utrecht waar bruggen moeten komen, zoals de Merwedekanaalzone, waar de komende tijd veel woningen zullen verrijzen. Bestuurlijk commitment aan ons initiatief geeft dit college alleen als we het volledige bedrag, niet alleen bouw maar ook beheer en onderhoud, zelf voldoen.

Momenteel kijken we of de gemeenteraad ons verder kan helpen, zeker richting de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Ook evalueren we het proces tot nu toe met de betrokken ambtenaren en delen we de lessen die daaruit voort zullen komen breed met de stad. Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *