Wie zijn wij?

Mogen we ons even voorstellen? Wij zijn Ron Buiting, Richèl Lubbers en Marit Overbeek, bewoners van Rivierenwijk en Hoograven, wijken in Utrecht-Zuid. En de initiatiefnemers van Rotsoordbrug.

Richèl Lubbers is architect en bewoner van de Croesestraat. Hij wilde met zijn twee kinderen ergens een balletje trappen, maar kon in de versteende Rivierenwijk geen stukje groen vinden.

Dat groen was er wel aan de overkant van de Vaartse Rijn: op Rotsoord en verderop in het Tolsteegplantsoen. Een extra wandelverbinding vanuit de Jutfaseweg naar Rotsoord zou een veilig en comfortabel ‘olifantenpaadje’ zijn, dacht Richèl. Waarom zou hij daar niet zelf een brug bouwen?

Marit Overbeek, online storyteller bij een bouwbedrijf en social media-expert, woonde verderop in de Rivierenwijk. Zij zag ook kansen voor het snel veranderende Utrecht-Zuid: het voormalige industriegebied Rotsoord transformeert immers in hoog tempo tot een stukje binnenstad. En waar meer mensen komen wonen, ontstaat behoefte aan meer contact en dus meer verbindingen.

Ron Buiting was na de eerste ontmoeting met Richèl bij de vuurkorf meteen enthousiast over het idee om zelf de brug te ontwikkelen, ontwerpen en financieren: als planoloog en ambtenaar zag hij hoe bewoners steeds vaker het heft in eigen handen nemen bij vergroening en verbetering van hun eigen buurt. Bewoners zien, sneller dan ambtenaren in het Stadskantoor, wat er nodig is. Bovendien riep het Utrechts stadsbestuur zijn inwoners al in 2013 op zelf initiatieven te ontplooien, onder het motto Samen maken we de stad.

Wil je ook meebouwen? Mail dan naar rotsoordbrug@nullgmail.com

Bewonersinitiatief Rotsoordbrug
Van links naar rechts: Richèl Lubbers, Ron Buiting en Marit Overbeek